Translate

czwartek, 17 listopada 2016

Smażone nadziewane bułeczki

Chrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że będzie lekko i fit. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe grzeszki kulinarne.


Składniki:
8 bułek kajzerek lub innych niedużych bułeczek
ok. 700 g pieczarek
3 cebule
5-6 jajek
ok. 300 g wędliny
2-3 łyżki masła

sól, pieprz
bułka tarta
mleko do namoczenia bułek.

Wykonanie:
  1. FARSZ: Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. 
  2. Wędlinę również kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z pieczarkami i cebulą (cebula ma być miękka). 
  3. Farsz studzimy, następnie dodajemy jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.
  4. BUŁKI FASZEROWANIE: Bułki kroimy na pół, po czym wydrążamy z nich środek. Do każdej wydrążonej połówki bułki wkładamy farsz, aż po brzegi.
  5. Każdą nafaszerowaną bułkę moczymy w mleku (od strony skóry). Musimy to zrobić umiejętnie aby bułka się nie rozpadła. Następnie namoczoną bułkę obtaczamy w bułce tartej. 
  6. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Smacznego

PODPIS

1 komentarz:

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj