Translate

sobota, 20 lutego 2016

Pasta na kanapki z pieczarkami, jajkami i porem

Kolejna propozycja pasty na kanapki... nie ma co zachwalać trzeba po prostu spróbować:-) Polecam w szczególności fanom pieczarek:-)

Składniki:
6 jajek
250 g pieczarek
1 por
50 g masła (82% tłuszczu)
pokrojony drobno koperek (może być mrożony) - ilość według uznania
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz



Wykonanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo
  2. Pieczarki kroimy na pół. Por kroimy w półkrążki. Por z pieczarkami smażymy na maśle (na 50 g) do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. W maszynce do mięsa (na grubym lub średnim sicie) mielimy jajka, następnie usmażony i ostudzony por z pieczarkami. Całość mieszamy.
  4. Do warzyw dokładamy koper, majonez, chrzan i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Pastę wkładamy do lodówki aby zgęstniało masło.

Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj