Translate

wtorek, 13 sierpnia 2013

Puchate placuszki z malinami


Jest sezon na maliny i trzeba z niego korzystać. Jest to pomysł na pyszne słodkie śniadanie, które zadowoli niejednego łasucha. Jedzmy świeże maliny bo mają bardzo dużo witaminy C. Oczywiście do tych placuszków pasują każde świeże sezonowe owoce. Jedzmy na zdrowie



Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki maślanki
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka cukru

Dodatkowo:
maliny według uznania
miód, syrop klonowy lub dżem (ja użyłam miodu)
olej do smażenia

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki na placuszki dokładnie razem wymieszać
  2. Ciasto nakładać łyżką na patelnię (ok. 2 łyżek na placuszek) i smażyć na wolnym ogniu. Pamiętajmy aby delikatnie je przewracać wtedy zachowają kształt.
  3. Na talerz wyłożyć gotowe placuszki posypać malinami i polać miodem lub syropem klonowym
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj