Translate

poniedziałek, 8 lipca 2013

Zupa pieczarkowa w 30 min.

Składniki:
1/2 kg pieczarek
1 por
2 marchewki
2 łyżki masła
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
1 i 1/2 l wody
                                                      sól, pieprz


Wykonanie:
  1. Do garnka wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i pora oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Dodajemy masło i chwilę podsmażamy
  2. Do warzyw dolewamy wodę i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
  3. Na koniec dodajemy śmietanę (można pominąć) i zupa jest gotowa.
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj