Translate

poniedziałek, 24 czerwca 2013

Kotlety z jajek

Przepis pochodzi z gazetki "Gotuj krok po kroku". Jest szybki, prosty, a przy tym takie kotleciki są miłą odmianą dla tradycyjnych mielonych.





Składniki:
7 jajek
1 cebula
1-2 łyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia kotletów
1/2 pęczka szczypiorku (opcjonalnie - może też być natka pietruszki)
olej do smażenia (np. Rapso)
sól, pieprz


Wykonanie:
  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. 6 jajek ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek również pokroić
  2. Cebulę, ugotowane jajka i szczypiorek wymieszać z surowym jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem
  3. Z masy jajecznej ulepić niewielkie kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Smacznego
PODPIS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj