Translate

wtorek, 28 maja 2013

Szaszłyki z kurczaka z pieczarkami


Szaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze




Składniki:
1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka
3 duże cebule
500 g pieczarek
ulubiona przyprawa do mięsa
ok. 3-5 łyżek oleju (Rapso)

Dodatkowo:
patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe)

Wykonanie:
  1. Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę doprawiamy przyprawą do mięsa
  2. Każdą cebulę dzielimy na 4 części i oddzielamy pojedyncze warstwy, następnie doprawiamy olejem i tą samą przyprawą którą użyliśmy do kurczaka
  3. Na każdy patyczek nabijamy mięso, cebulę, pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół), mięso, cebulę itp. aż do wykończenia składników.
  4. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce. Takie szaszłyki mogą być również pieczone na grillu.
Smacznego

PODPIS



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za pozostawienie swojej opinii:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj